Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Τους τελευταίους 6 μήνες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες τραγικών και συνάμα κωμικών καταστάσεων αναφορικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών στο νησί μας.

Οι ανεύθυνες και άτακτες κινήσεις της Δημοτικής μας αρχής μας έβγαλαν όλους από τα ρούχα μας και μας οδήγησαν πολλές φορές σε συμπεριφορές που είναι πέρα για πέρα έξω από εμάς.

Σε μια προσπάθεια να συνενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να σταματήσουμε τη διχόνοια μεταξύ των χωριών και να διεκδικήσουμε μια εφικτή και ανθρώπινη λύση για τα πρόβλημα των σκουπιδιών που να είναι προς όφελος όλου του νησιού, καλούμε όλους τους κάτοικους του νησιού- όλα τα χώρια να προσυπογράψουν το παρόν έγγραφο και να παραστούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (για την ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου θα σας ενημερώσουμε εμείς), προκείμενου να το υποστηρίξουμε.

Ελάτε να πείσουμε τις αρχές ότι

και προτάσεις έχουμε

και φωνή να τις υποστηρίξουμε

και ότι δεν θα αφήσουμε την ανεπάρκεια και την ασχετοσύνη να κυριαρχήσουν

αλλά

αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και την τύχη στα χέρια μας.





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης πιστεύουν ότι η πρακτική «το θάψιμο των σκουπιδιών» και όχι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων είναι λανθασμένη προσέγγιση του ζητήματος και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αδιέξοδα.
Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή την στιγμή έχει φτάσει στο απροχώρητο και για αυτό ευθύνεται ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Αντιπολίτευση που αδράνησε πολύ καιρό και έριξε μονάχα λοξές και κοντόφθαλμες ματιές στο πρόβλημα, βασιζόμενοι στο ότι όλοι εμείς δεν θα επαναστατήσουμε!

Προτείνουμε και συγχρόνως απαιτούμε και διεκδικούμε:

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ –ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ CONTAINERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ) ΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Χ.Υ.Τ.Υ.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΩΣ ΤΙΣ 31/12/2008 ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Μόνο και εφόσον δούμε προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε διαθέσιμοι να δείξουμε υπομονή και να αποδεχτούμε προσωρινές λύσεις τις οποίες έτσι κι αλλιώς θεωρούμε απαράδεκτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου