Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Όροι διεξαγωγής debate

                                                                 
Ο Σύλλογος «Σαμοθράκη εν δράσει», σε μια προσπάθεια να τεθούν στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης όλα τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Σαμοθράκης, διοργανώνει ανοιχτό δημόσιο διάλογο (debate μεταξύ όλων των υποψηφίων Δημάρχων), την Τρίτη και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο «ΝΙΚΗ BEACH».
Οι όροι διεξαγωγής του debate.
1.      Τα ερωτήματα που θα τεθούν θα είναι ίδια και για τους 3 υποψηφίους
2.      Η διάρκεια εκφώνησης της ερώτηση θα είναι 1 λεπτό
3.      Κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεση του 3 λεπτά για την ολοκλήρωση της απάντησης του
4.      Τα ερωτήματα έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους υποψηφίους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους εντός του χρονικού περιορισμού
5.      Την ευθύνη για τον συντονισμό της συζήτησης και την τήρηση της διαδικασίας θα έχει ο συντονιστής – δημοσιογράφος κος Σταύρος Αποστολίδης.
6.      Τα ερωτήματα έχουν συνταχθεί από τον Σύλλογο Σαμοθράκη εν δράσει και θα εκφωνηθούν από μέλη του συλλόγου.
7.      Τα ερωτήματα που θα θέσει ο Σύλλογος μας είναι 10 και φορούν στους παρακάτω 10 τομείς: Δημοσιοοικονομικά, Συγκοινωνία, Υγεία, Απορρίμματα, Ανάπτυξη, Κτηνοτροφία, Πολιτισμός, Λειτουργία του Δήμου, Τουρισμός, Πετρελαιαγωγός, και θα καλύψουν 100 λεπτά
8.      Τα ερωτήματα δεν μπορεί να αφορούν σε προσωπικά θέματα, παρα μονάχα θα αφορούν στον σχεδιασμό και στους στόχους των  υποψηφίων γα την προσεχή 4ετια
9.      Στη συνέχεια θα δοθούν 60 λεπτά για την απάντηση των ερωτημάτων του κοινού.
10.  Οι αρχές θα είναι κοινές και για τα ερωτήματα που θα θέσει το κοινό (δηλαδή θα πρέπει να είναι κοινά και για τους 3 υποψηφίους να μην ξεπερνούν το 1 λεπτό να αφορούν μόνο στον σχεδιασμό και στους στόχους των  υποψηφίων γα την προσεχή 4ετια). Τα ερωτήματα αυτά προφανώς δεν μπορεί να είναι γνωστά εκ των προτέρων στους υποψηφίους ωστόσο θα πρέπει να τηρηθεί ο περιορισμός του 3 λεπτου για τις απαντήσεις και γι αυτά.
11.  Τα ερωτήματα του κοινού θα καταθέτονται γραπτά σε ειδική φόρμα καταγραφής ερωτημάτων που θα διανείμουν μέλη του συλλόγου και θα μπορούν είτε να εκφωνηθούν από τον ερωτώντα είτε να συλλεχθούν ανώνυμα και τότε να εκφωνηθούν από τον συντονιστή.
Για την ομαλή διεξαγωγή του διαλόγου και την  παραγωγή γόνιμων συμπερασμάτων  παρακαλούμε τους υποψηφίους να συμβάλλουν στην τήρηση της τάξης και της διαδικασίας ενημερώνοντας τα μέλη του συνδυασμού τους για τους κανόνες διεξαγωγής της συζήτησης.
Αναμένουμε από τους υποψηφίους να αντιμετωπίσουν τα ερωτήματα  υπό την σκοπιά μιας δημόσιας δέσμευσης ενώπιον των πολιτών και όχι σαν μια ευκαιρία για υποσχέσεις και όμορφα λόγια και εντυπώσεις.
Σκοπός του Συλλόγου μας είναι να δώσουμε στην τοπική κοινωνία την δυνατότητα να ακούσει, να ρωτήσει, να συγκρίνει και να κρίνει. Επιπλέον επιδιώκουμε την εισαγωγή νέων τρόπων διαλόγου μεταξύ υποψηφίων και πολιτών πέραν της λογικής των συναντήσεων στα καφενεία. Εκτιμούμε ότι η διεξαγωγή πολιτισμένου διαλόγου τιμά την τοπική μας κοινωνία και θα μπορέσει να αποτελέσει μια αρχή για την αντιμετώπιση προβλημάτων μας και στο μέλλον.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να  ανταποκριθούν  στο κάλεσμα μας και να λάβουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια ανοιχτού δημόσιου διαλόγου. 

2 σχόλια:

  1. Βεβαίως όπως και για τις ερωτήσεις τους, για τον κόσμο το κάνουμε Διάβασε προσεκτικά την παράγραφο 8. 9. 10. 11. της παραπάνω ανάρτησης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή