Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Ανοιχτή Αγκαλιά στη Σαμοθράκη


Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα στην παράσταση
του κλόυν ΚΙΚΟ και της ομάδας του στη Σαμοθράκη


ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

16 χρόνια η «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φ.Κ.Π.Ι. έμπρακτα
κοντά στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών

Στην ακριτική Σαμοθράκη εξόρμησαν οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» από τις 10 έως 14 Μαρτίου 2011, προσφέροντας στους ξεκομμένους από την υπόλοιπη Ελλάδα, κατοίκους, δωρεάν υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης, αλλά και στιγμές ψυχαγωγίας, με τη συμβολή της πολιτιστικής ομάδας που πλαισιώνει κάθε φορά τις εκστρατείες, ιατρικής και κοινωνικής στήριξης της οργάνωσης.

Οι εθελοντές γιατροί, όλων των ειδικοτήτων και οι νοσηλευτές, προέρχονται από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Παίδων «Αγία Σοφία», Παίδων Πεντέλης, καθώς και από τα νοσοκομεία Αλεξάνδρα, Ασκληπιείο Βούλας, Νίκαιας, Αλεξανδρούπολης, ΙΚΑ Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν και γιατροί των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καθοριστική, για την άρτια επίτευξη του σκοπού και του στόχου της «Ανοικτής Αγκαλιάς» ήταν η  στήριξη και συμβολή, του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και του Δήμου του νησιού.

Στη Σαμοθράκη εξετάσθηκε το 90% του παιδικού πληθυσμού, που περιλαμβάνει βρέφη, παιδιά και εφήβους. Βασική διαπίστωση γιατρών και νοσηλευτών, ήταν η εμφανής έλλειψη παιδιατρικής παρακολούθησης.
Επίσης, εξετάσθηκαν οι ενήλικες του ακριτικού νησιού, αφού οι εκστρατείες της  ΜΚΟ, αγκαλιάζουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών ανεξαιρέτως. Ιδιαιτέρως οι γονείς, ενημερώθηκαν από ειδικούς, για θέματα σωματικής υγιεινής και διατροφής των παιδιών.
Ο γυναικείος πληθυσμός υποβλήθηκε σε ψηλάφηση μαστού και ενημερώθηκε για την σημασία της πρόληψης, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού.
Τα παιδιά και οι γονείς διασκέδασαν από τον clown ΚΙΚΟ και την ομάδα του.
Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Pfizer Hellas.
Το σύνολο των ιατρικών πράξεων, παιδιών και ενηλίκων, ανέρχεται στις 850.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Δια Βίου Εκμάθησης & Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου