Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Προς: ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Υπόψη Δημοτικού Συμβουλίου
Σαμοθράκη 17/3/2009

Θέμα: Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογος Σαμοθράκη Εν Δράσει παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις της εφαρμογής της ανακύκλωσης στο νησί μας, και νιώθουμε ικανοποιημένοι, με την υπογραφή της σύμβασης τόσο με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης όσο και με την εταιρία συλλογής μικρών ηλεκτρικών συσκευών.

Ωστόσο επειδή ζούμε στο νησί και γνωρίζουμε τις καιρικές αλλά και τις κοινωνικές συνθήκες του, θα θέλαμε για το κάθε σημείο ανακύκλωσης που θα δημιουργήσετε στον κάθε οικισμό να προβλέψετε και να κατασκευάσετε ΣΤΑΘΕΡΑ πακτωμένα σημεία υποδοχής των κάδων και να προβλέψετε έναν τρόπο που να κλειδώνουν οι κάδοι στα σημεία τοποθέτησης. (Αυτό μπορεί να γίνει με κλειδί πασπαρτου).
Πιστεύουμε ότι έτσι η ανακύκλωση θα αποκτήσει άμεση υπόσταση στα μάτια των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, αλλά συγχρόνως θα λύσει και πολλά λειτουργικά προβλήματα που προκαλούνται όπως και εσείς γνωρίζετε γύρω από το θέμα των κάδων. (κλοπή των κάδων για ιδιωτική χρήση, μετακίνηση τους από το αρχικό σημείο τοποθέτησης ένεκα καιρικών συνθηκών ή και άλλων λόγων. )

Όσον αφορά για το κόστος της κατασκευής των θέσεων αυτών, προτείνουμε να διατεθεί ένα μέρος της επιχορήγησης από την ΕΕΑΑ και έτσι να δοθεί μια δυνατή ώθηση σ' αυτό το πολιτισμικό άλμα που από κοινού όλοι οι κάτοικοι του νησιού αποφασίσαμε να κάνουμε.Όπως αποδείξαμε ήδη, συνεχίζουμε να βοηθάμε εμπράκτως στην προσπάθεια, αυτή τη φορά οργανώνοντας τις ομάδες ενημέρωσης των κατοίκων με την μέθοδο πόρτα-πόρτα αλλά σχεδιάζοντας συγχρόνως και άλλες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης.

Ωστόσο περιμένουμε και την δική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας, ενώ σας ενημερώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την αξιοποίηση της επιχορήγησης της ΕΕΑΑ η οποία εκτιμούμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να απορροφηθεί για άλλες ανάγκες πέραν της οργάνωσης της ανακύκλωσης.
Με την ελπίδα ότι το νησί θα πάρει επιτέλους αυτό που του αξίζει

Σύλλογος Σαμοθράκη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου