Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Μας στείλανε την παρακάτω επιστολή για το πρόβλημα των σκουπιδιών στο νησί και την δημοσιεύουμε :

Συγχαρητήρια κύριοι!!!!!!

Καταφέρατε μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψετε ένα ολόκληρο νησί σε μια απέραντη χωματερή. Τα εδάφη καταστράφηκαν, το υπέδαφος υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά, η χλωρίδα και η πανίδα σε ακτίνα χιλιομέτρων δηλητηριάστηκαν.

Καταφέρατε στο ίδιο διάστημα να στρέψετε ένα νησί εναντίον όσων αντιδρούσαν σε κάθε απεγνωσμένη σας προσπάθεια να κρύψετε τα σκουπίδια «κάτω από το χαλί». Μια πολιτική η οποία βολεύει εσάς και τους όμοιούς σας. Για κάθε ψηφοθήρα δήμαρχο ή κοινοτάρχη, εκ των πραγμάτων τα σκουπίδια ιεραρχούνται χαμηλότερα από οτιδήποτε άλλο και πάντα στο επίπεδο του φαίνεσθαι: δεν μας νοιάζει τι θα απογίνουν, αρκεί να μην τα βλέπουμε και να μην τα μυρίζουμε. Στα πλαίσια αυτής της λογικής «αναγκαστήκατε» να διατάξετε την προσαγωγή συνολικά 19 αγωνιστών (3 στην Σκλαβούνα και 16 στα Θέρμα). Δυστυχώς όμως για εσάς, το πρόβλημα παρέμεινε και μετά τη σύλληψη των «σεσημασμένων εγκληματιών».

Καταφέρατε, μέσα σ’ ένα κλίμα τρομολαγνείας που απ’ ότι φαίνεται αποτελεί μπαϊράκι της γενικότερης πολιτικής σας, να κερδίσετε τη δικαστική μάχη ενάντια στους κατοίκους των Θερμών. Μια απόφαση η οποία είχε προδικαστεί στα παράθυρα των τοπικών καναλιών: ‘Το νησί επιβάλλεται να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης’. Γιατί όμως να παρθεί μια απόφαση με τόσο μεγάλο πολιτικό κόστος αφού υπάρχει και η έμμεση έννομη οδός;

Καταφέρατε, προβάλλοντας οικονομικά κυρίως κριτήρια ,όπως την απώλεια της χρηματοδότησης και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την ΕΕ, να πείσετε αυτούς που δεν έχουν την χωματερή μέσα στην αυλή τους πως πραγματώσατε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μην προκληθεί αυτός ο πανικός. Αυτό που δεν έχετε πει ακόμη βέβαια είναι το πόσο κοστολογείται η ζωή, η υγεία ,η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα για ποιότητα ζωής των κατοίκων των Θερμών. Πόσο κοστολογείται η υποθήκευση του μέλλοντος μιας ολόκληρης κοινωνίας;

Καταφέρατε, τέλος κι αυτό είναι το σημαντικότερο, να δημιουργήσετε μια ριζοσπαστική εστία κοινωνικής αντίστασης, σε έναν τόπο που ποτέ ξανά δεν θα είναι ο ίδιος. Θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας…

Υ.Γ:Είμαι μια ακόμη «τρελή» από αυτούς που συμμετέχουν και πρωτοστατούν σ’ αυτόν τον «αγώνα τρελών». Γιατί πράγματι χρειάζεται «τρέλα» για να τα βάζεις με τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Γιατί πράγματι χρειάζεται «τρέλα» για να αγωνίζεσαι για το αυτονόητο. Γιατί πράγματι χρειάζεται «τρέλα» για να παλεύεις ενάντια στην τεράστια «συνωμοσία της σιωπής», που επιβάλλουν οι κάθε φορά κυβερνώντες για να μην ακουστεί η αλήθεια

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Σαμοθράκη εν Δράσει διοργανώνει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στο πρώην μπαρ DIVA στην παραλιακή οδό της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκης
το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Στο παζάρι θα βρείτε χειροποίητα στολίδια και δωράκια για να τα προσφέρετε στους φίλους σας και να διακοσμίσετε το σπίτι σας!

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για κοινωφελές σκοπό.


Ελάτε να σας κεράσουμε κρασάκι και γλυκάκια να ζεσταθείτε στο τζάκι μας και να διασκεδάσετε τα παιδιά σας.

Παιδιά!!!!
περιμένουμε και τον Αϊ-Βασίλη στο παζάρι μας!!!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Προς ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Σαμοθράκη 24/11/2008
Θέμα:Οργάνωση πρώιμης ανακύκλωσης
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πρόθεση μας να αναλάβουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κόσμου προκειμένου η ανακύκλωση να ξεκινήσει στη Σαμοθράκη από 1/1/09 έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μας βρει πιο ώριμους και περιβαλλοντικά πιο συνειδητοποιημένους.

Προχωρήσαμε κάποια βήματα σχετικά με την έναρξη ανακύκλωσης με βάση τα όσα ειπώθηκαν από τον κο Δερματά στην παρουσίαση που οργάνωσε ο Δήμος για την ανακύκλωση.
Έτσι ετοιμάσαμε προσχέδιο φυλλαδίου ενημέρωσης πολιτών που βασίζεται στο ότι η ανακύκλωση θα γίνεται σε 3 ρεύματα (χαρτί –αλουμίνιο- πλαστικό).

Ο Σύλλογος εξασφάλισε δωρεάν παραχώρηση πρέσας από τον κο Πακούμη Νίκο που συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά στην Κομοτηνή. Η πρέσα είναι για όλα τα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό) το δε μέγεθος της είναι 3Χ1μ ζυγίζει ένα τόνο και για την λειτουργία της απαιτείται τριφασικό ρεύμα. Ο ίδιος κύριος προτίθεται να μας παραχωρήσει την πρέσα αύριο το πρωί και επίσης να μας παραχωρήσει και ένα container στις αρχές του νέου έτους. Το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τα πρεσαρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά για αρκετό καιρό και να αντέξουμε το βάρος της αποθήκευσης των υλικών μέχρι την ολοκλήρωση του ΚΔΑΥ της Αλεξανδρούπολης. (Η εκτίμηση μας είναι ότι ίσως και μέχρι ένα χρόνο)
Το όφελος προφανώς του προσφέροντος θα είναι να αποστέλλουμε στον ίδιο τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Με βάση αυτά τα βήματα αναμένουμε από τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει η ανακύκλωση το ταχύτερο δυνατόν ήτοι από 1/1/2009

Από τον Δήμο αναμένουμε:
- να αναλάβει την μεταφορά της πρέσας από την Κομοτηνή στη Σαμοθράκη
- να προχωρήσει στην παραγγελία των 45 κάδων (προτιμολόγιο που ήδη σας έχουμε αποστείλει)
- τον καθορισμό χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και εγκατάστασης της πρέσας (απαιτείται παροχή τριφασικού ρεύματος)
- την οργάνωση της συγκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών (ποιες μέρες θα μαζεύονται, από ποιο όχημα και με ποιο προσωπικό)
- την εξασφάλιση ότι τα ανακυκλώσιμα θα συλλέγονται ξεχωριστά από τα σκουπίδια και θα καταλήγουν σε ξεχωριστό μέρος
- την εξασφάλιση ανθρώπου που θα λειτουργεί την πρέσα
- τον καθορισμό των σημείων που θα τοποθετηθούν οι κάδοι
- την ανάληψη του κόστους αναπαραγωγής του φυλλαδίου

Εφόσον λάβουμε έγγραφη βεβαίωση Δημάρχου ότι τα παραπάνω εξασφαλίζονται τότε είμαστε διατεθειμένοι να οργανώσουμε ομάδες ευαισθητοποίησης και να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού από πόρτα σε πόρτα. Θεωρούμε σημαντικό ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε να ξεκινήσει η ενημέρωση μέσα στον Δεκέμβριο.


Για την επιβεβαίωση της παραχώρησης της πρέσας σας κοινοποιούμε το τηλέφωνο του κου ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ με τον οποίο μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία και να ρυθμίσετε την ημερομηνία παραλαβής της πρέσας

Σύλλογος Σαμοθράκη εν δράσει



Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τι ευχάριστη έκπληξη.....
μπορεί η πολιτεία να μην μας θυμάται συχνά
μπορεί το Υπουργείο Υγείας να μην μας έχει προτεραιτότητα όμως
Οι γιατροί του ΚΟΣΜΟΥ μας θυμήθηκαν!!!

Από Τετάρτη 10/12 ως Παρασκευή 12/12 θα έχουμε
και ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ και
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ και ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ !!!


ΦΟΒΕΡΟ!!!!!

Ο Οφθαλμίατρος θα εξετάζει στο περιφερειακό ιατρείο Καμαριώτισσας ενώ ο
Ορθοπεδικός και ο Παιδίατρος στο Κ.Υ. στη Χώρα
από τις 9.30 μέχρι τις 1.30