Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Προς ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Σαμοθράκη 24/11/2008
Θέμα:Οργάνωση πρώιμης ανακύκλωσης
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πρόθεση μας να αναλάβουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κόσμου προκειμένου η ανακύκλωση να ξεκινήσει στη Σαμοθράκη από 1/1/09 έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μας βρει πιο ώριμους και περιβαλλοντικά πιο συνειδητοποιημένους.

Προχωρήσαμε κάποια βήματα σχετικά με την έναρξη ανακύκλωσης με βάση τα όσα ειπώθηκαν από τον κο Δερματά στην παρουσίαση που οργάνωσε ο Δήμος για την ανακύκλωση.
Έτσι ετοιμάσαμε προσχέδιο φυλλαδίου ενημέρωσης πολιτών που βασίζεται στο ότι η ανακύκλωση θα γίνεται σε 3 ρεύματα (χαρτί –αλουμίνιο- πλαστικό).

Ο Σύλλογος εξασφάλισε δωρεάν παραχώρηση πρέσας από τον κο Πακούμη Νίκο που συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά στην Κομοτηνή. Η πρέσα είναι για όλα τα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό) το δε μέγεθος της είναι 3Χ1μ ζυγίζει ένα τόνο και για την λειτουργία της απαιτείται τριφασικό ρεύμα. Ο ίδιος κύριος προτίθεται να μας παραχωρήσει την πρέσα αύριο το πρωί και επίσης να μας παραχωρήσει και ένα container στις αρχές του νέου έτους. Το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τα πρεσαρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά για αρκετό καιρό και να αντέξουμε το βάρος της αποθήκευσης των υλικών μέχρι την ολοκλήρωση του ΚΔΑΥ της Αλεξανδρούπολης. (Η εκτίμηση μας είναι ότι ίσως και μέχρι ένα χρόνο)
Το όφελος προφανώς του προσφέροντος θα είναι να αποστέλλουμε στον ίδιο τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Με βάση αυτά τα βήματα αναμένουμε από τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει η ανακύκλωση το ταχύτερο δυνατόν ήτοι από 1/1/2009

Από τον Δήμο αναμένουμε:
- να αναλάβει την μεταφορά της πρέσας από την Κομοτηνή στη Σαμοθράκη
- να προχωρήσει στην παραγγελία των 45 κάδων (προτιμολόγιο που ήδη σας έχουμε αποστείλει)
- τον καθορισμό χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και εγκατάστασης της πρέσας (απαιτείται παροχή τριφασικού ρεύματος)
- την οργάνωση της συγκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών (ποιες μέρες θα μαζεύονται, από ποιο όχημα και με ποιο προσωπικό)
- την εξασφάλιση ότι τα ανακυκλώσιμα θα συλλέγονται ξεχωριστά από τα σκουπίδια και θα καταλήγουν σε ξεχωριστό μέρος
- την εξασφάλιση ανθρώπου που θα λειτουργεί την πρέσα
- τον καθορισμό των σημείων που θα τοποθετηθούν οι κάδοι
- την ανάληψη του κόστους αναπαραγωγής του φυλλαδίου

Εφόσον λάβουμε έγγραφη βεβαίωση Δημάρχου ότι τα παραπάνω εξασφαλίζονται τότε είμαστε διατεθειμένοι να οργανώσουμε ομάδες ευαισθητοποίησης και να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού από πόρτα σε πόρτα. Θεωρούμε σημαντικό ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε να ξεκινήσει η ενημέρωση μέσα στον Δεκέμβριο.


Για την επιβεβαίωση της παραχώρησης της πρέσας σας κοινοποιούμε το τηλέφωνο του κου ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ με τον οποίο μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία και να ρυθμίσετε την ημερομηνία παραλαβής της πρέσας

Σύλλογος Σαμοθράκη εν δράσειΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου