Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ


Την Κυριακή στις 11 Μαρτίου το πρωί, με τον Σύλλογο «Σαμοθράκη Εν Δράσει» ενώθηκαν οι πολίτες της Σαμοθράκης που πίστεψαν ότι τα «Σκουπίδια είναι... και Δικά τους», και όλοι μαζί μαζέψαμε το βουνό των σκουπιδιών από την περιοχή Πλατειά Θερμών Σαμοθράκης.

Μετά την υπερχείλιση του σκουπιδότοπου των Θερμών κατά τις φθινοπωρινές νεροποντές, αντικρίσαμε ένα τοπίο οικολογικής καταστροφής. Ότι είχε βρει το νερό στο πέρασμά του, το παρέσυρε, το έθαψε, και τύλιξε τα δέντρα σε έναν ασφυκτικό κλοιό πλαστικού μανδύα, κάνοντας το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο.

Όλοι μαζί ξεθάψαμε έναν ολόκληρο πολιτισμό της δεκαετίας του ’80 !!!!! μιας και τα σκουπίδια που μαζέψαμε παρασύρθηκαν από την χωματερή που είχε καταργηθεί από τότε, αλλά παρέμεινε χωρίς καμία μέριμνα περίφραξής της. Εμφανίστηκαν σαμπουάν «Ελεύθερη και Ωραία» παλιές συσκευασίες “overlay” και ενάντια στις συνθήκες της στιγμής...πολλά τραπεζομάντιλα «Καλή όρεξη»!!!!

Σκοπός της δράσης μας ΔΕΝ ήταν να γίνουμε ‘’εργάτες καθαριότητας του Δήμου’’ αλλά να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας να αναλαμβάνουν δράσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους, καθώς και για να δείξουμε στην Δημοτική Αρχή ότι ήρθε πλέον ο καιρός να ασχοληθούμε όλοι σοβαρά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Ο αγώνας κατά των σκουπιδιών έληξε υπέρ όλων μας, γιατί και οι συμπολίτες μας συμμετείχαν αλλά και ο Δήμαρχος με τους Δημοτικούς Συμβούλους. Πολύ περισσότερο δε, επειδή το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, αφού μετά από ώρες δουλειάς καταφέραμε να κάνουμε πεντακάθαρη και συνεπώς αγνώριστη την περιοχή του camping αλλά και γύρω από αυτήν.

Συγκινηθήκαμε ιδιαίτερα με την δήλωση ενός συμπολίτη μας 60 χρονών ο οποίος δήλωσε: «Δεν ήρθα για τον Δήμο, δεν ήρθα για τον Σύλλογο «Σαμοθράκη εν Δράσει» ήρθα γιατί αγαπώ τον τόπο μου» και πιστεύουμε ότι όλοι μας κάποια στιγμή, ακολουθώντας το παράδειγμά του, θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε μόνο για την αγάπη αυτή, αλλά να την αποδείξουμε έμπρακτα.




Ευχαριστούμε τον Ορειβατικό και τον Καταδυτικό Σύλλογο που ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας, αλλά πολύ περισσότερο τους απλούς πολίτες που συμμετείχαν σε αυτήν την ωραία πρώτη προσπάθεια. Γιατί όλοι μαζί πιστέψαμε πως είναι ωραίο να ονειρευόμαστε το μέλλον αλλά πιο ωραίο να συμμετέχουμε σε αυτό.

Η δράση «Τα Σκουπίδια είναι...Δικά μας» (μέρος Α...γιατί σίγουρα θα ακολουθήσει και επόμενη) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μιας δεν πτοηθήκαμε από την κούραση και το θέαμα των σκουπιδιών, και στο τέλος ακολούθησε γλέντι και φαγοπότι μέχρι αργά το απόγευμα.

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια παιδιά! Καιρός εκτός από λόγια να αρχίσουμε και τις πράξεις! Οι πολίτες μπορούν να κάνουν πάρα πολλά με δική τους πρωτοβουλιά χωρίς να περιμένουν πάντα την πολιτεία να πράξει! Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή